Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Pengumuman

Manage PermissionsManage Permissions

PENDAFTARAN KELAS AL-QURAN DAN MUQADDAM DI MASJID, SURAU DAN BALAI IBADAT SELURUH NEGARA BRUNEI DARUSSALAM BAGI TAHUN 2020

Jabatan Hal Ehwal Masjid Kementerian Hal Ehwal Ugama sukacita memaklumkan kepada ibu bapa atau penjaga kanak-kanak, bahawa  pendaftaran untuk memasuki kelas al-Quran dan Muqaddam (setiap hari Jumaat) di masjid, surau dan balai ibadat seluruh negara bagi tahun 2020M, bermula pada 07 Oktober 2019 hingga 30 Disember 2019.

Borang pendaftaran boleh diperolehi di Unit Kelas Al-Quran dan Muqaddam Bahagian Imarah Jabatan Hal Ehwal Masjid, Simpang 15, Jalan Sumbiling, Bandar Seri Begawan atau di masjid, surau dan balai ibadat seluruh negara. 

Borang yang telah lengkap diisikan hendaklah dikembalikan tidak lewat 31 Disember 2019 kepada guru penghubung di masjid, surau dan balai ibadat di mana anak-anak mereka akan mengikuti kelas tersebut.

Syarat penerimaan bagi kanak-kanak yang akan memasuki kelas tersebut di atas hendaklah berumur 6 tahun pada 1 Januari 2020.

Sebarang pertanyaan mengenai kelas tersebut, bolehlah berhubung terus dengan Hajah Surinah/Tini binti Haji Shamsuddin, Ketua Unit Kelas Al-Quran dan Muqaddam, Bahagian Imarah, Jabatan Hal Ehwal Masjid, Kementerian Hal Ehwal Ugama, Simpang 15 Jalan Sumbiling, Bandar Seri Begawan atau melalui talian 2223277 (waktu pejabat) atau melalui telefon bimbit 8778570.

Attachments